Stenska svetila

Stenska svetilaSte se podali v gradnjo in je sedaj na vrsti napeljava elektrike? Ne veste, kako bi razporedili luči po posameznem prostoru, da bi dosegli kar se da najboljši učinek? O razporeditvi je potrebno pred napeljavo elektrike dobro razmisliti, da boste imeli prostor osvetljen tako kot si želite. Izbirate lahko med stropnimi, talnimi, vgradnimi, namiznimi, dekorativnimi in stenskimi svetili. Želite v določenem prostoru s svetlobo ustvariti vzdušje? Potem so stenska svetila prava rešitev za vas, saj lahko z njimi odlično osvetlite in poudarite celoten ambient.

V kolikor želite prostor kar se da optimalno osvetliti, boste to učinkovito dosegli z manjšimi viri svetlobe in indirektno svetlobo. Zato se običajno stenska svetila uporabljajo v kombinaciji z ostalimi svetili kot npr. stropnimi, talnimi itd. ter dajo prostoru celostno podobo. Danes so na trgu na voljo stenska svetila v različnih oblikah, barvah in materialih, ki še dodatno popestrijo prostor. Ne glede nato za kakšen stil stanovanja ste se odločili, ali bo to moderni ali tradicionalni, so stenska svetila odlična za vnos svetlobe na določeno mesto in so primerna za vsak prostor, ne glede na stil, ki ste ga izbrali.

Poleg tega, da so stenska svetila odlična za ustvarjanje ambienta v prostoru, so primerna tudi za bralni kotiček ali v bližini postelje, kjer boste imeli svetlobo tako rekoč na dosegu roke. Danes so na voljo številne estetske stenske luči npr. tudi za v kopalnico, kjer je dodatna svetloba več kot dobrodošla, za opazovanje telesa ali obraza v ogledalu. V kolikor imate občutek, da je določen prostor utesnjen poznamo odlično rešitev, in sicer stenska svetila. Stene prebarvate z živahnimi barvnimi odtenki in s stenskimi svetili osvetlite zidove ali posamezne kote sob, ki bodo prostor odprla in ga razširila.