Zanesljivo spletno gostovanje s prijazno podporo

Storitev zakupa strežnika za določeno časovno obdobje imenujemo spletno gostovanje. Priskrbeti si jo mora vsak, ki se na svetovnem spletu želi predstaviti z lastnim spletnim mestom. Enostavno povedano gre za zakup prostora na zmogljivem računalniku, ki je neprestano povezan v svetovni splet. Na tako imenovani strežniški prostor naročnik naloži datoteke in podatkovne baze, ki tvorijo spletno mesto. Storitev nudijo ponudniki spletnega gostovanja, zaradi različnih zahtev pa so na voljo tudi različne oblike gostovanja.

Za daleč največje število spletnih strani optimalno izbiro predstavlja deljeno gostovanje. Pri omenjeni obliki storitve si strežnik med seboj deli več naročnikov, vendar pa so paketi posameznih strank programsko povsem ločeni. Tako pri kakovostnih ponudnikih, ki imajo to pravilno urejeno, do motenj delovanja spletišč praktično ne prihaja. Vsakemu naročniku oz. njegovemu paketu pripadajo točno določeni strežniški resursi.

Spletno gostovanje je storitev, pri kateri ni smiselno varčevati. Bolje je odšteti kakšen evro več in strežnik najeti pri kakovostnem ponudniku, kot pa na vsak način poskušati privarčevati nekaj denarja, a na ta račun prejeti slabo storitev. Kaj opisuje kakovostno gostovanje, si preberite v nadaljevanju.

spletno gostovanje

Dober ponudnik spletnega gostovanja izpolnjuje tri pogoje. Njegovi strežniki so zanesljivi, hitro odzivni, poleg tega pa je ponudnik svojim naročnikom vedno na voljo za kakršno koli pomoč, povezano z gostovanjem njihovih spletnih strani. Vsak naročnik si namreč želi gostovati nekje, kjer bo lahko prepričan, da bo njegova spletna stran vedno dostopna spletnim uporabnikom, poleg tega pa tudi hitro odzivna. In nenazadnje, da se bo lahko v primeru težav obrnil na ponudnika – pa naj bo to v nedeljo ali med prazniki, ko večina drugih podjetij ne posluje.

Zanesljiva, tehnično podkovana, odzivna in ustrežljiva podpora je vredna veliko, saj nikoli ne moremo vnaprej vedeti, kdaj dostop do naše spletne strani ne bo več mogoč. Ni nujno, da smo za napako krivi sami, lahko nam jo napadejo tudi spletni nepridipravi, čeprav po svoje tudi v tem primeru velja, da bi jo po vsej verjetnosti lahko zaščitili bolje. Spletno gostovanje s prijazno podporo nam nudi kar nekaj domačih in tujih ponudnikov, vendar pa je ob zakupu storitve pametno upoštevati tudi prej omenjena dejavnika, torej zanesljivost in predvsem odzivnost strežnika.

Svetujemo vam, da se odločite za slovenskega ponudnika Neoserv, pri katerem lahko poleg najema visoko kakovostnega gostovanja po ugodni ceni registrirate tudi domene.