Polnjenje kartuš

Polnjenje kartušVsak človek, ki ima v lasti tiskalnik, se je gotovo že srečal s kartušami. Kartuše so majhni plastični vložki v tiskalniku, v katerih je shranjena barva, ki jo tiskalnih potrebuje za tiskanje, o njih pa se lahko poučite na strani http://www.nasveti.net/polnjenje-kartus.

Polnjenje kartuš ima tako svoje prednosti kot slabosti. Če svojo prazno kartušo obnovimo kar doma, je to do naše denarnice precej bolj prijazno kot nakup originalne kartuše. Kupite lahko tudi nadomestne kartuše, ki so cenovno ravno na sredini med originalnimi in obnovljenimi, njihova kvaliteta pa je predvsem odvisna od kvalitete črnila, ki ga uporablja proizvajalec. Pribor za polnjenje kartuš vsebuje vse pripomočke, ki jih potrebujete za zamenjavo in tudi navodila za uporabo, saj se le-ta ponavadi razlikuje od tiskalnika do tiskalnika. Ponavadi je tako, da nizka cena ter kakovost ne gresta skupaj, vendar pa so raziskave pokazale, da je kakovost doma napolnjenih kartuš skoraj enaka kakovosti originalnih kartuš, vse je odvisno od kakovosti črnila, ki ga uporabimo za polnjenje kartuš. Polnjenje samo pa vam vzame le nekaj minut, prihranite pa lahko precej denarja. Polnjenje kartuš je v vsakem primeru za vas bolj ugodno, saj se cene originalov gibljejo precej visoko in če veliko tiskate, lahko s polnjenjem kar hitro prihranite 100 evrov ali več.

Polnjenje kartuš vam lahko povzroči kar nekaj težav, če se ne pozanimate o zanesljivosti prodajalca, saj vam slabo črnilo v kartuši lahko povzroči slabo tiskanje ter zamašitev kartuše. Univerzalne kartuše, ki naj bi bile primerne za vse vrste tiskalnikov so se na testih izkazale za izjemno slabe, zato vedno kupite le priprave, ki so namenjene za polnjenje kartuš, ki so namenjene posebej za vaš tip in model tiskalnika. S tem podaljšate tiskalnikovo življenjsko dobo, tisk je zaradi tega bolj obstojen in lepši, poleg tega pa vsakič znova lažje napolnimo kartušo, saj imate priložena navodila za pravo vrsto tiskalnika.