Naravna kozmetika in probiotiki

Naravna kozmetikaKozmetika je stvar, ki jo vsi uporabljamo na dnevni ravni. Pri moških je mogoče manj pogosta in manj izrazita, kot pri ženskah, vendar lahko pod kozmetiko štejemo tudi vodico po britju za moške. Običajno kozmetični izdelki vsebujejo ogromno kemikalij ter umetnih snovi, ti pa lahko škodijo naši koži. Verjetno je že vsak izmed nas imel kdaj vsaj blažjo alergično reakcijo po uporabi neprave kozmetike. Resda smo si vsi različni in kar nekomu odgovarja mogoče drugemu ne bo, ampak pri stvareh, ki jih vnašamo na ali v telo je vedno bolje če so te naravne.

Koža ščiti naše telo pred raznoraznimi zunanjimi vplivi, produkti, ki jih nanašamo na kožo pa se prek nje vpijejo v telo in krvni obtok. Znanstveniki so v različnih raziskavah dokazali, da se kar do 60% kozmetike vpije v našo kožo. Na dolgi rok lahko kemikalije, ki jih najdemo v običajnih kremah in dodatkih za nego dodobra poškodujejo naše telo.

Naravna kozmetika je veliko bolj varna ter zdrava alternativa. Sestavine so naravnega izvora, procesi izdelave pa ne vključujejo rabe škodljivih kemikalij. Pri izbiri naravne kozmetike pa je še vedno potrebno biti previden, saj veliko proizvajalcev to uporabi le kot pospeševalec prodaje, njihovi izdelki pa niso naravni. Z uporabo omenjene kozmetike se lahko izognemo marsikateri nevšečnosti kot so akne, dermatitis, izpuščaji ter še mnoge druge. Na dolgi rok lahko naravni izdelki izrazito pripomorejo k bolj zdravemu telesu ter koži.

Ko že govorimo o naravnih izdelkih bom omenil še probiotike. Probiotiki so prehrambeni dodatek ali zdravilo, ki vsebuje žive mikroorganizme, ki blagodejno vplivaj na telo. Omenjen bakterije so zelo pomembne za velikokrat neuravnovešeno človeško prebavo. Najpogosteje jih najdemo v jogurtih, njihova glavna naloga pa je pospeševanje presnove, znižanje holesterola ter zaviranje raka na debelem črevesu. Urejena prebava ima na človeka zelo velik vpliv z uporabo probiotikov jo lahko uredimo zelo hitro ter se tako znebimo slabega počutja ter želodčne razdraženosti.