Dostava azijske hrane

Dostava azijske hraneAzija je največje celina na svetu in ima tudi temu primerne različne načine priprave hrane. Azijska kuhinja je v zadnjih nekaj desetletjih postala popularna in dostopna tudi pri nas, saj kot gobe po dežju rastejo restavracije s kitajsko, tajsko in japonsko hrano ter tudi dostava azijske hrane je v vzponu.

Ob omembi japonske hrane verjetno večina ljudi pomisli na suši, vendar pa dostava azijske hrane nudi veliko več kot to. Japonska prehrana velja za eno najbolj vitaminsko uravnoteženih kuhinj sveta, ki je ohranila korenine in tradicijo v pripravi jedi. Zaradi raznovrstnosti je japonska kuhinja eden najbolj zdravih načinov življenja, ki ga spremlja pitje zelenega čaja ob vsakem obroku, kar je še dodaten vir antioksidantov in vitaminov ter pomaga pri boljši presnovi. Dostava azijske hrane vam nudi klasično japonsko kuhinjo, med katero štejemo različne juhe, pečene jedi, na primer biftke po japonsko in opečeno tuno s sezamom, dušene, ocvrte in v pari kuhane jedi, okisano zelenjavo ter ribe z omakami in nadevi, kašaste, riževe jedi ter jedi z rezanci.

Dostava azijske hrane vključuje tudi kitajsko hrano, ob kateri ponavadi pomislimo na spomladanske zavitke, kislo pekočo juho ter mongolsko govedino. Pri pripravi kitajske hrane je najbolje, da vse sestavine že vnaprej razvrstite in narežete na enako velike koščke, da jih med kuhanjem samo dodajate v jed. Dostava azijske hrane vključuje le uporabo rastlinskega olja, na primer sončničnega ali sezamovega. Najbolj znane omake, ki jih dodajate v jed sta seveda sojina in ribja omaka, ki sta obe zelo slani, zato predvidno pri njihovi uporabi. Dostava azijske hrane uporablja pri kuhi le kakovostno sveže meso ter zelenjavo, ki jo skuhajo tako, da ostane sveža in hrustljava. Začimbe, ki so obvezne pri kitajski hrani pa so ingver, riževo vino, sojina in ribja omaka, česen, sezamovo olje ter čili.